Etli Pancar Sarması

Malzemeler: 2 demet lahana -1kg kıyma- 1,5 su bardağı pirinç- yarım demet maydanoz- 2 baş soğan- 2 kaşık tuz.

Hazırlanışı: Lahanalar yıkanır, sapı koparılır ve haşlanır soğumaya bırakılır. Pirinçler yıkanır, soğanlar ince doğranır ve kıymayla karıştırılır. Maydanoz ile tuz ilave edilerek yoğrulur. Pancar yaprakları büyüklüğüne göre ikiye ya da dörde bölünür. İçine hazırlanan kıymadan bir miktar konularak sarılır. Sarmalar tencereye dizilir. Üzerine sulandırılmış salça, tuz ve sıcak su konularak pişirilir. Et yerine pirinçli iç hazırlanarak zeytinyağlı olarak da yapılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir