Mendek Çorbası

Malzemeler: 1 bağ mendek- 1 fincan- pirinç- 1 adet soğan, 1 paket et suyu- 1 su bardağı kuru fasulye- 2 yemek kaşığı tereyağı- 2 fincan mısır unu- biber- su.

Hazırlanışı: Bir tencere suya et suyu konularak kaynatılır. Ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış mendek suyun içine ilave edilir. Sonra içine haşlanmış fasulyeler konur. Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır unu elle yavaş yavaş ilave edilir. Pirinci ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda yağ, soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kaynayan çorbanın içine ilave edilir. Tuz eklenir. Pişince ateşten alınır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir