Pezik

Malzemeler: pezik kökü, 1kg kırmızı pancar, 4 su bardağı üzüm sirkesi, 2 adet sarımsak, 3 yemek kaşığı toz şeker, 6 yemek kaşığı tuz, 6 adet acı biber ve su

Hazırlanışı: pezik ve kırmızı pancarlar yıkanıp bir tencereye alınır üzerine örtecek kadar su ilave edilip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgece alınır, suyu süzülür ve peziklerin kabukları temizlenir. Pezikler ortadan ikiye bölünerek kesilir ve pancarlarla birlikte kavanoza yerleştirilir. Diğer tarafta sarımsaklar ayıklanıp havanda dövülür. Biraz diri bırakılmalıdır. Sarımsak, tuz, biber ve şeker kavanoza konu. Üzerini örtecek kadar su eklenip ağzı sıkıca kapatılarak ışık almayacak şekilde saklanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir