Samaksa

Malzemeler: 1 kg üzüm, iki üç kaşık un, süt

Hazırlanışı: Saplarından ayıklanan ve iyice yıkanan üzümler kaynayan suda haşlanır. Süzgeçten süzülür ve kaşık yardımıyla iyice ezilerek geçmesi sağlanır. Kıvamın koyuluğuna göre az su ilave edilir. Buğday unu konularak iyice karıştırılır. Altı yanmamalı, un iyice ezilmeli pürtük pürtük olmamasına dikkat edilmelidir. Sonra ateş üzerin de devamlı karıştırılarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir, üzüm çok ekşi ise bir miktar şeker ilave edilir. Çukur bir kaba dökülür. Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre bol soğuk süt veya Hindistan cevizi ilave edilir. Süt ilave edilirse daha lezzetli olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir